bus auto fiets
Menu

Locatie Fructus Dodewaard

Waar ligt Fructus Dodewaard en waar kun je zoal naar uitkijken als je hier woont? Je leest het hieronder.

Over Fructus Dodewaard in Dodewaard

Nieuwbouwproject Fructus Dodewaard wordt gerealiseerd in het fraaie dorp Dodewaard in de gemeente Neder-Betuwe. De nieuwe woningen liggen vlak bij de gezellige dorpskern. De bebouwing aan de Lindelaan en de Merelhof liggen aan de oostkant van de locatie. Aan de westkant vormt de Matensestraat de grens. Fructus ligt heel gunstig ten opzichte van de A15, zonder dat je hier geluidshinder van ondervindt. Dodewaard zelf is prachtig gelegen aan de Waal en ligt gunstig ten opzichte van grotere steden zoals Wageningen, Nijmegen en Arnhem.

  • Natuurschoon

    In de directe omgeving van Dodewaard vind je drie bossen waar je prachtig kunt wandelen: de Rozenpas, de Hoezelpas en de Panovenpas. Iets ten zuiden van Dodewaard liggen De Tuinen van Appeltern, met 22 hectare aan mooie voorbeeldtuinen. Je kunt hier doorheen lopen en je laten adviseren over de inrichting van je eigen tuin. Ben je toe aan nog meer ruimte, groen en natuur? Dan ben je zo op de Veluwe, met natuurschoon in overvloed. De mooie bossen, heide- en veengebieden en indrukwekkende vergezichten nodigen uit tot mooie fietstochten en wandelingen.

  • Wat zit er in de buurt?

    In de elfde eeuw werd Dodewaard voor het eerst vermeld in historische bronnen, als ‘de Dodeuero’. Dodewaard is gunstig gelegen ten zuiden van de A15 aan de Waal. Naast de goede bereikbaarheid door de A15 is er ook een treinstation te vinden: station Hemmen-Dodewaard. Je bent dus snel in grotere steden in de buurt, zoals Arnhem en Nijmegen. Perfect voor een dagje winkelen, een theater- of restaurantbezoek. Ook Wageningen ligt in de buurt en heeft een boeiende geschiedenis en verschillende horecagelegenheden.

  • Wie worden je buren?

    Dodewaard is een gemoedelijk dorp met ruim 4.500 inwoners. Hiermee is het een van de vier grotere kernen in de gemeente Neder-Betuwe. Dodewaard kent een actief sociaal leven, onder meer op het gebied van sport, verenigingen en muziek. Verder vind je hier verschillende rijksmonumenten, zoals woonhuis Welgelegen en de Toren der Hervormde Kerk. In de gezellige dorpskern zitten winkels voor alle dagelijkse behoeften, zoals een supermarkt, cadeauwinkel, huisarts en apotheek. Ook heeft Dodewaard twee basisscholen.

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staan de afstand per fiets, openbaar vervoer en auto beschreven in minuten.

Naar
Supermarkt 2 4 6
Station Hemmen-Dodewaard 9 7
Openbare Basisschool Bellefleur 4 3 12
Wageningen 43 21
Nijmegen 24
Arnhem 28

Hotspots in de buurt van Dodewaard

Nijmegen
1

Nijmegen

De oudste stad van Nederland ligt vlakbij. Nijmegen is een echte studentenstad met zowel historische als moderne architectuur. Ook vind je er verschillende musea, zoals Museum Het Valkhof en het Natuurmuseum. Er is een groot winkelaanbod met grote retailers én knusse winkeltjes. Eventjes niets? Slenter dan lekker door de binnenstad of over de Waalkade.

Fatbiketours
2

Fatbiketours

Je vindt volop natuur in de directe omgeving van Dodewaard, zoals de Neder-Betuwe. Wil jij dit op een unieke manier ontdekken? Dat kan met de Fatbiketours, waarbij je op een stoere elektrische fiets met – de naam zegt het al – extra dikke banden door de natuur fietst. Een gids laat je de mooiste plekjes zien langs de Waal en de Rijn. Ook de fraaie Grebbeberg wordt niet overgeslagen.

Fruit Park Hotel & Spa
3

Fruit Park Hotel & Spa

In deze fraaie 4-sterrenaccommodatie vind je onder meer 30 luxe hotelkamers met roomservice en mooi uitzicht op de tuin, een spa met binnenzwembad en een kinderspeelplaats. Je hebt gratis toegang tot het Fruitpark waar je allerlei soorten fruit direct van de bomen kunt plukken. Ook wordt er fietsverhuur aangeboden en kun je in de groene omgeving heerlijk fietsen en vissen.