bus auto fiets
Menu

Locatie Fructus Dodewaard

Waar ligt Fructus Dodewaard in Dodewaard en wat is er in de buurt te doen?

Over Fructus Dodewaard in Dodewaard

Nieuwbouwproject Fructus Dodewaard wordt gerealiseerd in het fraaie dorp Dodewaard in de gemeente Neder-Betuwe. Dodewaard is prachtig gelegen aan de Waal en ligt gunstig ten opzichte van onder meer Nijmegen en Arnhem. Waar kun je zoal naar uitkijken als je hier woont?

  • Natuurschoon

    In de directe omgeving van Dodewaard vind je drie bossen waar je prachtig kunt wandelen: de Rozenpas, de Hoezelpas en de Panovenpas. Ben je toe aan nog meer ruimte, groen en natuur? Dan ben je zo op de Veluwe, met natuurschoon in overvloed. De mooie bossen, heide- en veengebieden en indrukwekkende vergezichten nodigen uit tot mooie fietstochten en wandelingen. Verder liggen Nijmegen en Arnhem in de buurt: met de auto of trein ben je er zo. Perfect voor een dagje winkelen, een theater- of restaurantbezoek.

  • Wat zit er in de buurt?

    In de elfde eeuw werd Dodewaard voor het eerst vermeld in historische bronnen, als ‘de Dodeuero’. Je vindt hier verschillende rijksmonumenten, zoals woonhuis Welgelegen en de Toren der Hervormde Kerk. Als we het over historie hebben, denk je natuurlijk ook aan Nijmegen. Die stad is ruim 2.000 jaar oud en heeft een bewogen geschiedenis. Voor een dagje Nijmegen hoef je niet lang in de auto te zitten. Ook Wageningen ligt in de buurt en heeft een boeiende geschiedenis en verschillende horecagelegenheden om te bezoeken.

  • Wie worden je buren?

    Dodewaard is een gemoedelijk dorp met ruim 4.500 inwoners. Hiermee is het een van de vier grotere kernen in de gemeente Neder-Betuwe. Het is gunstig gelegen ten zuiden van de A15 aan de Waal. Naast de goede bereikbaarheid door de A15 is er ook een treinstation te vinden: station Hemmen-Dodewaard. In de gezellige dorpskern zijn verschillende winkels te vinden voor de dagelijkse behoeften. Ook heeft Dodewaard twee basisscholen.

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staan de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven in minuten.

Naar
Station Hemmen-Dodewaard 9 7
Openbare Basisschool Bellefleur 4 3 12
Ouwehands Dierenpark 34 17 55
Wageningen 43 21 66
Nijmegen 24 65
Arnhem 28 59

Hotspots in de buurt van Dodewaard

Nijmegen
1

Nijmegen

De oudste stad van Nederland ligt vlakbij. Nijmegen is een echte studentenstad met zowel historische als moderne architectuur. Ook vind je er verschillende musea, zoals Museum Het Valkhof en het Natuurmuseum. Er is een groot winkelaanbod met grote retailers én knusse winkeltjes. Eventjes niets? Slenter dan lekker door de binnenstad of over de Waalkade.

Fatbiketours
2

Fatbiketours

Je vindt volop natuur in de directe omgeving van Dodewaard, zoals de Neder-Betuwe. Wil jij dit op een unieke manier ontdekken? Dat kan met de Fatbiketours, waarbij je op een stoere elektrische fiets met – de naam zegt het al – extra dikke banden door de natuur fietst. Een gids laat je de mooiste plekjes zien langs de Waal en de Rijn. Ook de fraaie Grebbeberg wordt niet overgeslagen.

Escaperoom 'Escape Route'
3

Escaperoom 'Escape Route'

Ben jij fan van escaperooms? Dan kun je in Dodewaard een bezoekje brengen aan Escape Route, een spannende escaperoom waar je binnen 60 minuten uit moet zien te ontsnappen. Dit doe je aan de hand van cryptische brieven waarmee je allerlei puzzels en raadsels op moet lossen. Een spannend uitje voor het hele gezin!

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte