bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Feestelijk moment op de bouwplaats van Fructus!

23 september 2021

Afgelopen dinsdag 21 september vond op de bouwlocatie van Fructus in Dodewaard een feestelijke bijeenkomst plaats om te vieren dat we gestart zijn met de bouw.

Het betreft de eerste fase van Fructus (de volgende fase is in verkoop), waarmee 21 koopwoningen en 14 huurwoningen worden gerealiseerd. Fructus wordt gerealiseerd door de ontwikkelcombinatie Van Arnhem Bouwgroep en KlokGroep. De 14 huurwoningen zullen worden verhuurd door woningcorporatie Thius.

Symbolische pannen gelegd
De middag begon met een speech van Nees van Wolfswinkel, wethouder van gemeente Neder-Betuwe. Ook Johan Heesen – namens Thius – en Stefan van Duijnhoven van KlokGroep hielden een speech gericht aan de circa 65 aanwezigen, waaronder de toekomstige bewoners. Zij ontvingen kavelbordjes met daarop hun nieuwe adresgegevens. Vervolgens werden symbolisch de eerste pannen op één van de woningen gelegd. De middag werd afgesloten met een toost op een voorspoedig vervolg van de bouw en een informele borrel, waarbij de toekomstige bewoners nader kennis konden maken.

Uniek gevelklaar-concept
Deze eerste fase van nieuwbouwproject Fructus wordt ontwikkeld en gebouwd door KlokGroep volgens het unieke gevelklaar-concept van Spaansen. Dit houdt in dat de gehele gevel compleet fabrieksmatig afgewerkt – inclusief kozijnen, isolatie en steenstrips metselwerk – in een keer worden gemonteerd, waardoor het casco van de woningen binnen een dag staat. Dit verhoogt het bouwtempo en is duurzaam doordat er minder transport en CO2-uitstoot plaatsvindt in de gehele keten. Tevens worden de gevels in de fabriek onder de beste condities gerealiseerd, zonder negatieve invloed van het weer.

Naar verwachting worden de woningen van deze eerste fase van Fructus opgeleverd vanaf het eerste kwartaal van 2022. De verkoop van de woningen van de tweede fase loopt nu, er zijn nog enkele woningen beschikbaar.