bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Principeakkoord met gemeente Neder-Betuwe

Met de gemeente Neder-Betuwe is een principeakkoord bereikt om in het gebied ‘Fructus’ in Dodewaard woningen te gaan bouwen.

Stand van zaken woningbouw ‘Fructus’ Dodewaard

Vanaf december 2017 zijn de woningbouw plannen in ontwikkeling. Voor de ruimtelijke procedure zijn de nodige (en noodzakelijke) onderzoeken en veldwerkzaamheden uitgevoerd en diverse varianten voor het stedenbouwkundig plan/verkaveling van het gebied zijn uitgewerkt. De invulling van de woonlocatie ‘Fructus’ met zo’n 70 woningen en bijbehorende groen- en watervoorzieningen, wegen en parkeergelegenheid gebeurt zorgvuldig. Verder moeten de effecten op de bestaande omgeving goed in beeld worden gebracht. Zorgvuldigheid gaat daarbij voor snelheid.

Bij een project van deze omvang vinden er mogelijk meerdere correctierondes plaats, hierdoor loopt het nieuwbouwproject vertraging op. Bij het nieuwbouwplan Fructus is dit ook het geval. Helaas is gebleken dat het vrijgeven van het voorontwerp ‘Fructus’ in de 2e helft van 2018 niet meer mogelijk was. De inspraak over het bestemmingsplan is uitgesteld tot begin 2019.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over 'Fructus'

Ontvang de nieuwsbrief

Informele inloopavond

Op 27 september jl. was er een informele inloopavond voor het voorontwerp van de bestemmingsplan. Omwonenden en bestellenden werden bijgepraat over de actuele stand van zaken. De opkomst was goed en we hebben veel positieve feedback ontvangen op de plannen voor ‘Fructus’. Op de avond zijn drie mogelijke varianten van de nieuwbouwplannen gepresenteerd.

Model de groene hoven
Model de groene plekken
Model de groene slinger

Hoe is de planning van ‘Fructus’ Dodewaard?

De inspraak zal begin 2019 plaatsvinden. Hierover word je uitgebreid geïnformeerd. Nadat de inspraakreacties verwerkt zijn, kan de daadwerkelijke vaststellingsprocedure starten. We streven ernaar om dat begin 2019  te doen (het bestemmingsplan gaat dan 6 weken ter inzage en in die periode is het mogelijk zienswijzen in te dienen).

We hopen tijdens de inspraak zoveel mogelijk informatie en reacties van omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden te verzamelen, om zo een goed beeld te vormen van wat er leeft. Met deze input kan het plan nog beter worden gemaakt en de verdere procedure ingezet. Wanneer de procedure verder verloopt zoals we dat nu verwachten, kan de gemeenteraad rond de zomer van 2019 het bestemmingsplan vaststellen.

Op deze site houden wij je zoveel mogelijk tussentijds op de hoogte. Op dit moment zijn er nog geen planningen of prijzen (huur of koop) bekend van de woningen. Zodra de eerste beelden bekend zijn, wordt de informatie geheel vernieuwd en up-to-date geplaatst op deze site.

Als je zeker wilt weten dat je niks mist schrijf je dan in via "blijf op de hoogte"

Mis geen belangrijke informatie

Schrijf je in!
  • Meer weten?

    Heb je vragen over dit project?
    Neem vrijblijvend contact op.

    Stel een vraag
  • Samenwerking Fructus